ХАРАКТЕРИСТИКА ТИПІВ МОВЛЕННЄВОГО САМОВИРАЖЕННЯ ДОШКІЛЬНИКІВ - Аніщук, А. М. (Інститут проблем виховання АПН УКраїни, 2006)
У статті подано визначення понять "особистісне самовираження", "мовленнєва особистість", "мовленнєве самовираження". Визначені критерії та показники мовленнєвого самовираження дошкільників, виділені типи мовленнєвого самовираження старших дошкільників, подана їх характеристика.Описано комплекс методів, за допомогою яких визначали типи мовленнєвого самовираження дошкільників.
В статье подано определение понятий "личностное самовыражение", "речевая личность", "речевое самовыражение". Определены критерии и показатели речевого самовыражения дошкольников, выделены типы речевого самовыражения дошкольников, подана их характеристика. Описан комплекс методов, с помощью которых определяли типы речевого самовыражения.
Keywords: Особистісне самовираження; мовленнєва особистість; мовленнєве самовираження; компоненти мовленнєвого самовираження