Архаїзми в романах С. Скляренка "Святослав", "Володимир" - Баранник, Н. О. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2019)
У статті здійснено спробу розкрити сутність понять дослідження: "па-сивний словниковий запас", "застаріла лексика", "історизми", "архаїзми". Доведено, що застаріла лексика є однією із жанровоутворювальних ознак історичного твору. На прикладі романів С. Скляренка "Святослав", "Воло-димир" проаналізовано власне лексичні, лексико-словотворчі, лексико-фонетичні архаїзми. Обґрунтовано вплив архаїчної лексики на характер історичного твору.
Keywords: історичний твір; пасивний словниковий запас; застаріла лексика