Календар знаменних і пам’ятних дат на 2021 рік - (:unkn) unknown (Ніжин. держ. ун-т ім. М. Гоголя ; Б-ка ім. акад. М. О. Лавровського, 2020)
Календар знаменних і пам’ятних дат на 2021 рік «Ніжинська вища школа: викладачі і випускники» надає інформацію про видатних людей, чиє життя та діяльність пов’язані з Ніжинською вищою школою. Серед них – викладачі-ювіляри, які працюють і нині та щоденною працею вносять вагому частку у літопис славетного навчального закладу. Щорічник також репрезентує педагогів минулого, що залишили помітний слід в історії університету. Багато випускників стали гордістю не тільки Ніжинської вищої школи, а й Чернігівщини і всієї України. Це науковці, письменники, літературознавці, політичні і наукові діячі, ювілеї яких відзначатимуться у 2021 році. Календар не дає нам втратити історичну пам'ять, поєднуючи на сторінках покоління минулі і сучасні, всіх, хто причетний до Ніжинської вищої школи. До щорічника увійшли 134 персоналії. Укладанню видання передувала робота з уточнення фактографічної інформації та біографій персоналій. Кожна персоналія доповнена короткими біографічними відомостями та вміщує інформацію про наукові, творчі здобутки. Упорядники дотримувались визначення дат за Григоріанським календарем (новим стилем). В загальній хронології розміщені дати осіб, що народжені до 1 лютого 1918 р. (за старим стилем).