Оцінний потенціал флорономенів в ідіолекті Євгена Гуцала - Московцева, Катерина Сергіївна (My University, 2020)
Дослідження присвячене системному вивченню лексико- фразеологічного складу флорономенів у художній мові Є. Гуцала з метою окреслення цілісної творчої постаті письменника та вивчення його ідіолекту. У роботі окреслено поняття «оцінності» як об’єкта вивчення лінгвостилістики; розглянуто поняття «флорономен», досліджено джерела походження флористичної лексики та підходи різних дослідників щодо її класифікації. На матеріалі поетичних і прозових творів Є. Гуцала виділено лексико-семантичні групи флорономенів, досліджено семантику та способи творення їхніх назв; проаналізовано функціонування рослинних найменувань у складі фразеологічних одиниць; досліджено використання флоронімів у складі метафоричних конструкцій як джерела оцінної експресивності, виявлено символічний зміст рослинних найменувань.
Науковий керівник - д. філол. н., проф. кафедри української мови та методики її навчання Бойко Н. І.
Keywords: Флорономени; ідіолект, Євген Гуцало