Польська мова в талицях - Штепура, А. П. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2022)
Згідно загальноєвропейських Рекомендацій Ради Європи метою вивчення будь-якої іноземної мови є вільне спілкування нею, тобто формування відповідної іншомовної комунікативної компетентності, що означає здатність користуватися мовою у різних мовленнєвих ситуаціях. Посібник призначається для студентів, які вивчають польську мову як другу іноземну мову. Основне завдання навчального посібника – надання основ граматики необхідних для спілкування польською мовою. Навчальний посібник стисло подає теоретичний матеріал дисципліни «Польська мова». У посібнику висвітлено основи граматики (морфологія) та фонетика польської мови, подано таблиці зі зразками відмінювання іменників, прикметників, займенників та числівників. Теоретичний матеріал підібрано згідно рівнів мовної компетенції (А1– B2), що відповідають міжнародним стандартам, викладеним у Загально-європейських Рекомендаціях з мовної освіти.
Keywords: польська мова; навчальнний посібник