Маловідомі постаті бібліотеки Ніжинської вищої школи: Людмила Степанівна Кулжинська - Осіпова, Г. С. (Бібліотечний форум: історія, теорія і практика: Науково-інформаційний щоквартальний журнал. № 2 (32), 2023)
Стаття присвячена Людмилі Степанівні Кулжинській (1877–1963), бібліотекознавиці, бібліографині, редакторці журналу «Бібліотекар» (1910–1915 рр.), делегатці Першого Всеросійського з’їзду з бібліотечної справи (1911 р.). У статті детально висвітлено її діяльність на посаді завідувачки бібліотеки Ніжинського інституту народної освіти (1925–1929 рр.).
Keywords: Людмила Степанівна Кулжинська; бібліотекознавиця; бібліографиня; редакторка журналу «Бібліотекар»; Ніжинський інститут народної освіти