Історичні аспекти художнього краєзнавства - Матвієнко, С. І. (Science and technology: problems, prospects and innovations. Proceedings of the 4th International scientific and practical conference. CPN Publishing Group. Osaka, Japan. 2023, 2023)
Анотація. Автором здійснено короткий аналіз сутності художнього краєзнавства. Визначено, що підґрунтям даного виду краєзнавства слугувало шкільне краєзнавство. Проаналізовано розвиток художнього краєзнавства у контексті проведення краєзнавчої роботи упродовж ХХ ст. Окреслено перспективи розвитку художнього краєзнавства в Україні з часів незалежності. Ключові слова: краєзнавство, художнє краєзнавство, регіональна культурно-історична спадщина, культура рідного краю, шкільне краєзнавство.
Keywords: художнє краєзнавство; культура рідного краю; краєзнавство