Соціалізація дітей дошкільного віку засобами сюжетно-рольової гри - Дмитрук, Юлія Володимирівна (My University, 2023)
У роботі представлено результати дослідження проблеми соціалізації дітей дошкільного віку засобами сюжетно-рольової гри. Проаналізовано теоретичні засади сюжетно-рольової гри як умови соціалізації дітей дошкільного віку: основні поняття, особливості соціалізації дітей старшого дошкільного віку, можливості сюжетно-рольової гри. Наведено результати дослідницької роботи з вивчення рівня соціалізованості дітей старшого дошкільного віку. Представлено методику організації та проведення сюжетно- рольових ігор зі старшими дошкільниками, орієнтовну програму сюжетно- рольових ігор для формування соціальних норм поведінки дітей старшого дошкільного віку.
The paper presents the results of research into the problem of socialization of preschool children by means of story-role play. The theoretical foundations of story- role play as conditions of socialization of preschool children are analyzed: basic concepts, features of socialization of older preschool children, possibilities of story- role play. The results of the research work on the study of the level of socialization of older preschool children are given. The method of organizing and conducting story-role games with older preschoolers, an indicative program of story-role games for the formation of social norms of behavior of older preschoolers are presented. Keywords: socialization, socialization, older preschool age, story-role play, social adaptability.
Keywords: соціалізація; соціалізованість; соціальна адаптованість; сюжетно-рольова гра; старший дошкільний вік