Зіставна стилістика англійської та української мов: практикум: навчальний посібник (для здобувачів ОПП «Германські мови та літератури (переклад включно) – англійська та німецька мови») - Талавіра , Н.М.; Міщенко, Т.В. (НДУ ім. М. Гоголя, 2026)
Посібник містить серію практичних завдань, спрямованих на формування й розвиток фахових компетентностей студентів-перекладачів. Вправи допомагають опрацювати ключові розділи стилістики, необхідні для адекватного розуміння, інтерпретації та перекладацького відтворення тексту, а також виявити імпліцитну інформацію й авторські смисли, закладені в літературному творі. Посібник складається з двох частин: вправ на декодування та переклад окремих фрагментів тексту та композиційно завершених уривків для стилістичної й перекладацької інтерпретації, які репрезентують різні функціональні стилі.