Історія української культури ХІ–ХХІ століть у регіональних зв’язках - Самойленко, Г. В. (Видавництво НДУ, 2021)
У книзі на широкому фактичному матеріалі в історичній послідовності висвітлюються основні формотворення української культури в тісних регіо- нальних зв’язках із Північним Лівобережжям України. Значна увага приділя- ється характеристиці видів мистецтва, які сприяють формуванню естетичних смаків та любові до Батьківщини. Книга адресована студентам, викладачам, учителям, краєзнавцям, учням і всім, хто цікавиться українською культурою.
The book highlights the main material in a historical sequence – the formation of Ukrainian culture in close regional ties with the Northern Left Bank of Ukraine. Much attention is paid to the characterization of arts that contribute to the formation of aesthetic tastes and love for the Motherland. The book is addressed to students, teachers, local historians and everyone interested in Ukrainian culture.