ДИТИНОЦЕНТРИЗМ У ВИКЛАДАННІ ЛІТЕРАТУРИ - Бондаренко, Юрій Іванович (Дивослово, 2017)
Автор статті розкриває систему принципів навчання літератури, які пов’язані із визнанням дитини головним суб’єктом навчального процесу. Виходячи з цього, він окреслює засади, на основі яких повинен формуватися шкільний курс літератури, визначає головні вектори в діяльності вчителя-словесника, спрямовані на розвиток психологічних якостей учнів.
CHILD-CENTRISM IN LITERATURE TEACHING
The author of the article provides a system of literature teaching principles which are connected with the recognition of the child as the central subject of the learning process. Bases on this, he outlines the guiding principles for forming the school literature course as well defines the main aspects of activity for the literature teacher which are aimed at the development of students’ psychological qualities.
Keywords: дитиноцентризм; принципи навчання; шкільний курс літератури; психологія дитини; феноменальне