Цифрові стратегії модернізації методичної підготовки майбутніх педагогів-хореографів у закладах вищої освіти - Ростовська, Ю. О. (НДУ ім. М. Гоголя, 2026)
У статті досліджено модернізацію методологічних засад підготовки викладачів хореографії в умовах цифровізації освіти. Актуальність зумовлена потребою трансформації змісту навчання через інтеграцію цифрових технологій як фундаменту фахового становлення. Метою роботи є аналіз шляхів удоскона лення методичної підготовки майбутніх хореографів у вищій школі. Автором систематизовано концептуальні підходи до проблеми, диференційовано тради ційний та цифровий інструментарій, обґрунтовано доцільність впровадження інноваційних ресурсів. Результати дослідження підтверджено високим рівнем підготовки студентів під час практики та атестації. Практичне значення поля гає у систематизації цифрових стратегій для оновлення навчальних програм і методичних розробок у галузі хореографічної освіти.
Keywords: хореографічна освіта, методична підготовка, модернізація вищої освіти, цифровий інструментарій, інформаційно-комунікативні технології