РОЗВИТОК ЗАГАЛЬНОЇ МУЗИЧНОЇ ОСВІТИ: НАСТУПНІСТЬ І СПАДКОЄМНІСТЬ - Руденко, О. Ф. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2017)
Метою статті є дослідження основних віх розвитку загальної музичної освіти, зокрема фактів спадкоємності й наступності у розвитку методичних аспектів музичного навчання та ґенези музично-педагогічного новаторства, що має вплив на сучасні тенденції розвитку загальної музичної освіти. Обґрунтовано необхідність збагачення певними новими надбаннями вже існу-ючих методик, коли поступове введення "нового" відбувається на тлі кращого та доцільного "старого". З’ясовано, що наступність і спадкоємність повинні бути логічно пов’язаними на всіх рівнях педагогічного процесу в системі загальної естетичної освіти.
Keywords: загальна музична освіта; розвиток, спадкоємність, наступність; музичне навчання; музично-педагогічне новаторство