Фізика підручник для 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів - Мельничук, О. В.; Бойко, М. П.; Венгер, Є. Ф. (Наукова думка, 2016)
Підручник "Фізика, 8 клас" відповідає навчальній програ¬мі "Фізика, 7—9 класи". Наведено лабораторні роботи, запи¬тання, якісні та розрахункові задачі різних рівнів, завдання творчого та практичного спрямування.
Завдання фізики як науки — правильно і повно описати природні явища, виявивши їхні характерні властивості, з'ясу¬вати чому, як і за яких умов вони відбуваються, а також пе¬редбачати їхні можливі наслідки. У 8 класі вивчаються теплові й електричні явища, які по-всякчасно відбуваються навколо вас. Розігріваючи сніданок, дмухаючи на склянку з гарячим чаєм, щоб він швидше охо¬лов, одягаючи перед виходом з дому теплий одяг, ми викори¬стовуємо і враховуємо закономірності перебігу теплових явищ.
Keywords: фізика; підручник