Вплив сім'ї на формування мовленнєвого самовираження дошкільників - Аніщук, А. М. (ПП Лисенко М.М., 2017)
У розділі монографії розкривається вплив сім'ї на формування мовленнєвого самовираження дошкільників.На основі результатів педагогічного дослідження, показано вплив батьків на характер мовленнєвого самовираження дошкільників різної статі, визначено, якими вербальними засобами виражають вони різні емоційні стани; встановлено зв'язок між змістом мовленнєвих конструктів дітей та дорослих.
В разделе монографии раскрывается влияние семьи на формирование речевого самовыражения дошкольников.На основе результатов педагогического исследования, показано влияние родителей на характер речевого самовыражения дошкольников разного пола, определенно, какими вербальными средствами выражают они разные эмоциональные состояния; установлена связь между содержанием речевых конструктов детей и взрослых.
Keywords: Мовленнєве самовираження; сімейне виховання; ізностатеве угруповання