Церковні старожитності в експозиції Музею рідкісної книги бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя: напрестольне Євангеліє 1689 р. з Ніжинського Благовіщенського монастиря - Морозов, Олександр Сергійович (My University, 2012)
Стаття розповідає про церковні старожитності, що зберігаються в Музеї рідкісної книги Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Особливу увагу приділено науково-бібліографічному опису напрестольного Євангелія, яке було подаровано рідним братом засновника Ніжинського Благовіщенського монастиря митрополита Стефана Яворського міщанином Федором Яворським. Фоліант віддрукований у Москві у 1689 році, а його сторінки розмальовані акварельними фарбами та позолотою.
Keywords: Ніжин; Музей рідкісної книги; Стефан Яворський; Богородичний Назарет; Ніжинський чоловічий Благовіщенський монастир