РЕЦЕНЗІЯ на монографію «І на оновленій землі… (Межигір’я та Нові Петрівці в історико-суспільному та культурному вимірах)» доктора філологічних наук, професора кафедри літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Самойленка Григорія Васильовича Ніжин, 2022. 203 с.) - Пугач, В. М. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2023)
Монографія доктора філологічних наук, професора кафедри літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики Г. В. Самойленка є історико-культурним дослідженням одного з най давніших регіонів Київщини та охоплює його неперервний етап розвитку від XV ст. до сучасного періоду.