Переживання особистістю життєвих подій у контексті культурно-історичної психології Л.С.Виготського - Кресан О. Д. (My University, 2020)
Стаття присвячена дослідженню особливостей переживання життєвих подій особистості в контексті культурно-історичної психології Л.С.Виготського. Проаналізовано погляди провідних науковців щодо проблеми переживання життєвих подій, а також основні ідеї Л.С.Виготського. Наведено результати емпіричного дослідження оповідей про життєві події. Визначено ознаки та умови переживання життєвих подій у наративі. До них належать наявність тексту про подію, діалог щодо події, наявність рефлексії, прояв почуттів, емоційне реагування на цю подію, занурення в деталі життєвої події та увага до них, використання метафор в описі події тощо.
Keywords: переживання; оповідь; життєві події; інтеріоризація; наратив