ПІДСУМКИ ДІЯЛЬНОСТІ БІБЛІОТЕКИ НІЖИНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ МИКОЛИ ГОГОЛЯ У 2011-2015 РР. - Морозов, Олександр Сергійович (My University, 2016)
Університетські бібліотеки у наш час переживають складний період радикального переформатування усіх сфер своєї діяльності. Криза бібліотечної галузі, яку ми спостерігаємо сьогодні, обумовлена не тільки складними суспільно-політичними та економічними процесами в нашій країні, але й стрімким розвитком нових техніко-технологічних умов бібліотечної діяльності, суцільною комп’ютеризацією та інформатизацією наукового життя. Бібліотека є важливою складовою частиною єдиного живого організму під назвою «університет». Проблеми університету – це проблеми бібліотеки, а проблеми бібліотеки є проблемами університету. Отже, подолання кризи бібліотеки можливе лише спільними зусиллями усієї університетської спільноти, яка повинна сформувати спільне бачення головних напрямків майбутнього розвитку та модернізації книгозбірні вищого навчального закладу.
Доповідь на засіданні Вченої ради Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя