Напрями удосконалення надання соціальних послуг громадянам похилого віку (на прикладі Чернігівської області) - Давиденко, Людмила Миколаївна (My University, 2020)
Робота на здобуття освітнього ступеня «магістра» за спеціальністю 231 «Соціальна робота». Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя. Ніжин, 2020. 98 с. У роботі розкрито наукові підходи до старості і старіння у вітчизняних і зарубіжних дослідженнях. Охарактеризовано громадян похилого віку як отримувачів соціальних послуг. Описано зміст соціального обслуговування громадян похилого віку в контексті соціальної політики України. Досліджено та проаналізовано діяльність територіальних центрів соціального обслуговування в Чернігівській області щодо надання соціальних послуг громадянам похилого віку. Обґрунтовано напрями удосконалення надання соціальних послуг громадянам похилого віку у даних установах.
Keywords: Соціальне обслуговування; соціальна послуга; громадяни похилого віку; територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).