Радянський партизанський рух на Носівщині 1941-1943 рр. - Замула, Тетяна Григорівна (My University, 2022)
У магістерській роботі, на основі доступного комплексу джерел та історичної літератури, проаналізовано суспільно-політичні передумови становлення радянського партизанського руху на Носівщині 1941-1943 років. Досліджено процес розбудови їхньої організаційно-територіальної структури, основні завдання та напрямки збройної боротьби партизанського з’єднання «За Батьківщину».
Keywords: німецько-радянська війна; радянський партизанський рух; історичні дослідження; джерельна база; краєзнавчі розвідки