"Рейнські"1 погреби як причина конфлікту між грецькими купцями та місцевим населенням у XVIII–XIX ст. у Ніжині - Мойсейчук, І.І. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
Стаття присвячена історії рейнських погребів у Ніжині, що стали причиною конфліктів між грецькими купцями та місцевим населенням у ХVІІІ–ХІХ ст. Автор акцентує увагу на основних аспектах ніжинської торгівлі та виділяє виноробство як одну з її провідних галузей. На основі архівних документів проводиться дослідження з приводу особливостей торгівлі греків у Ніжині та їх конфліктів з місцевим населенням. Також аналізується загальна історична ситуація, що призвела до становлення греків одними з домінуючих торговців в Україні та Ніжині зокрема.
Keywords: рейнські погреби; торгівля; грецькі купці; Ніжин