Естетичне виховання в Чернігівській приватній жіночій гімназії Н.М. Заостровської (початок XX ст.) - Матвієнко, С. І.; Matvienko, Svitlana; Матвиенко, Светлана (Проблеми мистецької освіти : Зб. наук.-метод. статей, 2008)
Зроблено аналіз естетичного виховання в одному з приватних жіночих навчальних закладів Чернігівської губернії - гімназії Н.М. Заостровської на початку XX ст. Архівні дані, які стосуються діяльності гімназії, дозволили визначити зміст, форми та рівень організації позаурочної роботи в ній.
Aesthetic education in Chernigiv private girls ' school N. M. Zaostrovska (early XX centuries).
Эстетическое воспитание в Черниговской приватной женской гимназии Н.М. Заостровской (начало XX в.)
Сделан анализ эстетического воспитания в одном из частных женских учебных заведений Черниговской губернии - гимназии Н.М. Заостровской в начале XX века. Архивные данные, касающиеся деятельности гимназии, позволили определить содержание, формы и уровень организации внеурочной работы в ней.
Keywords: історія музичної освіти, Чернігівщина; the history of music education, Chernihiv region; история музыкального образования, Черниговщина