Лексика української газетної періодики на тлі функціонально-стилістичної диференціації - Бойко, Н. І. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2019)
Початок ХХI століття позначився посиленою увагою мовознавців до найрізноманітніших функціональних, семантичних, стилістичних, інших динамічних процесів, низки аспектів моделювання семантично- го аналізу лексики і висловлення. Пригадаймо слова Ю. Д. Апресяна: "Сучасна епоха розвитку лінгвістики – це, безперечно, епоха семантики". Хоч такий висновок було зроблено більш як тридцять років тому, ключове, центральне положення в колі лінгвістичних проблем безпосередньо пов’язане із семантикою та функціонально- стилістичними характеристиками лексичних одиниць, і випливає воно з того факту, що людська мова за своєю основною функцією є засобом спілкування, кодування та декодування певної інформації.
Рецензія на монографію: М. І. Навальна. Лексика української газетної періодики початку ХХІ ст.: джерела поповнення та стилістичне використання: монографія. Переяслав-Хмельницький: Видавництво "К С В", 2018. 350 с.