Я-КОНЦЕПЦІЯ ДИТИНИ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ ТА ОСОБЛИВОСТІ СІМЕЙНОГО ВИХОВАНН - Колягіної, Інна Миколаївна (My University, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню процесу виховання Я концепції у дітей з особливими потребами в родині та вивчення зв’зку батьківського ставлення з формуванням їх особистості. У першому розділі теоретично проаналізовано основні поняття Я концепції, її структура та етапи формування. Другий розділ розкриває специфічні потреби та виклики з якими стикаються діти з особливими потребами в процесі формування образу “Я” та самооцінки, а також описано стилі виховання, сімейні ролі. У третьому розділі було проведене емпіричне дослідження зв’язку самооцінки та самоакцептації підлітків з особливими потребами та батьківського ставлення і стилів виховання.
Keywords: Я концепція; самооцінка; самоакцептція; формування; діти; батьки; порушення; особистість