Вступ до спеціальності: методичні рекомендації до практичних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання спеціальності А3 Початкова освіта - Гордієнко , Т. В. (НДУ ім. М. Гоголя, 2026)
Методичні рекомендації розроблені з метою надання методичної допомоги здобувачам першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Початкова освіта» у процесі опанування дисципліни «Вступ до спеціальності». Видання містить структуровані плани практичних занять, завдання для формування академічних умінь, (конспектування, тезування, рецензування), а також інструкції до виконання індивідуальних навчально-дослідних завдань. Особливу увагу приділено практичному складнику: мінітренінгам із невербальної комунікації, вправам із професійного самовиховання та роботі з актуальною нормативною базою. Матеріали спрямовані на формування у майбутніх вчителів початкових класів професійної ідентичності, етичної культури та академічної доброчесності. Призначено для здобувачів і здобувачок 1 курсу спеціальності А3 Початкова освіта, викладачів та всіх, хто цікавиться сучасними підходами до підготовки вчителя початкової школи в умовах освітніх трансформацій.