БІОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ДО ОЦІНКИ СКЛАДУ ОРГАНІЧНИХ РЕЧОВИН В ГРУНТАХ ТА АРХЕОЛОГІЧНИХ АРТЕФАКТАХ З МІСЦЬ АРХЕОЛОГІЧНИХ РОЗКОПОК - Пихова, Ольга Володимирівна (My University, 2023)
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 091 – Біологія та біохімія. – Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, Ніжин, 2023.
Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису
Keywords: ґрунти; структура грунту; класифікація; біорізноманіття та збереження грунтів; якість грунтів; органічні речовини; біологічні методи; спектроскопічні методи; біологічні рештки; елементний аналіз; фосфор; калій; кальцій; натрій; концентраційний фактор; інфрачервона спектроскопія; FTIR