Математика з програмою Maxima - Бугаєць, Н. О. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2023)
Даний навчальний посібник розроблений для студентів спеціальностей 014 Середня освіта (Математика), 014 Середня освіта (Інформатика), 014 Середня освіта (Фізика), 122 Комп’ютерні науки. Теоретичний матеріал та практичні завдання викладено в обсязі, достатньому для опанування засобами системи комп’ютерної математики Maxima для проведення чисельних та символьних обчислень, розв’язування задач лінійної алгебри, аналітичної геометрії, матаналізу, побудови двовимірних та тривимірних графіків, математичного та комп’ютерного моделювання. Навчальний посібник може бути використаний не тільки студентами вказаних спеціальностей, а й учителями та учнями загально-освітніх та професійно-технічних навчальних закладів освіти під час вивчення тем, пов’язаних з математичним моделюванням, проведенням графічних досліджень за допомогою комп’ютерних засобів.
Keywords: математика; програма Maxima