Метамодерний вияв і літературний контекст розвитку сучасної української прози - Ісаєнко, К.П. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті розглянуто ідею метамодерного нового українського роману, особливості його формування, основні чинники та особливості літера- турного канону кінця ХХ століття. Аналізуються традиційні погляди на канон як репрезентацію визначених, естетично узагальнених та класи- фікованих суспільством текстів. З іншого боку, розглядається ідея пере- гляду канонічних творів та його залежність від низки позалітературних чинників.
(на матеріалі роману А. Куркова "Сірі бджоли")
Keywords: метамодерна проза; роман; канон; літературно- критичні школи