ФОРМУВАННЯ ПРИЙОМІВ ЦІЛЕУТВОРЕННЯ У ПРОЦЕСІ САМОСТІЙНОЇ ІНСТРУМЕНТАЛЬНО-ВИКОНАВСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Ростовська, І.О. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті розкрито науково-методичні основи формування прийомів цілеутво- рення у процесі самостійної інструментально-виконавської підготовки майбут- нього вчителя музичного мистецтва. Здійснено аналіз поняття "цілеутво- рення", розглянуто види, етапи реалізації та вияви цілей як розуміння студентом майбутнього результату своєї діяльності. Зроблено висновок, що формування усвідомленого цілеутворення здійснюється тоді, коли викладач заохочує постановку студентом цілей самостійної роботи в ході інстру- ментально-виконавської підготовки та спрямовує зусилля студента до усвідомлення, обґрунтування цілей цієї роботи та їх неодмінного досягнення. Це зміцнює почуття відповідальності, сприяє усвідомленню особистої значущості інструментально-виконавської діяльності як важливої частини своєї майбутньої професії.
Keywords: вчитель музичного мистецтва; мотивація музично-виконавської діяльності; самостійна інструментально-виконавська підготовка