Виховання у дітей старшого дошкільного віку емоційної культури в ігровій діяльності - Гончаренко, Катерина Григорівна (My University, 2020)
Тема магістерської роботи «Розвиток емоційної культури у дітей старшого дошкільного віку в ігровій діяльності» досліджувалася на теоретичному та емпіричному рівнях. Результати вивчення представлені у трьох розділах роботи. На теоретичному рівні обґрунтована проблема формування у дошкільників емоційної культури, зокрема: проаналізовано стан вивчення проблеми розвитку емоційної культури у дошкільників у психолого-педагогічних дослідженнях; здійснено огляд та відповідну аналітичну роботу над джерельною базою з вивчення проблеми розвитку емоційної культури у дітей п’яти – семи років. Для розв’язання емпіричних завдань дослідження, розроблена програма й методика констатувального, формувального й контрольного етапів педагогічного експерименту. Розроблені критерії, показники та рівні сформованості розвитку емоційної культури засобами гри на основі виділених та обґрунтованих педагогічних умов
The theme of the master's work "Development of emotional culture in senior preschool children in play an activity" was investigated on the theoretical and empirical levels. The results of the research study are presented in three sections of the work. Theoretically was justified the problem of the formation of children's emotional culture, in particular, the state of the research about the problem of preschool children’s emotional culture development was analyzed of psychological and pedagogical studies; the review and relevant analytical work on the key base about the research of the problem of the in five to seven years old children’s emotional culture development To solve the empirical tasks of the research, the program and methodology of the ascertaining, forming and controlling steps of the pedagogical experiment were developed. The criteria, indicators and levels of formation of the development formation of emotional culture by means by the game means based on the identified and justified pedagogical conditions were elaborated
Keywords: розвиток емоційної культури; ігрова діяльність