Експресивна семантика: дискурсивна інтерпретація - Бойко, Н. І.; Хомич, Т. Л. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2018)
У монографії схарактеризовані засоби і способи мотивування експресивної семантики лексичних одиниць на формальному й значеннєвому рівнях. З’ясовано специфіку семантики експресивного слова, зумовлену денотативним, конотативним та образним макрокомпонентами; виявлено й проаналізовано засоби вираження експресивності лексичних одиниць, їх формальні ознаки та неформальні мотивувальні показники; досліджено механізми формування експресивної семантики лексичних одиниць; з’ясовано залежність значеннєвого плану експресивного слова від художнього контексту. Для мовознавців, викладачів, аспірантів і студентів вищої школи, а також усіх, хто цікавиться проблемами експресивної семантики, особливостями різнорівневих засобів і способів її вербалізації та дискурсивної інтерпретації.