Переживання та усвідомлення студентами життєвих подій за допомогою їх наративізації - Кресан О. Д. (My University, 2018)
У статті здійснено аналіз психологічних особливостей переживання та усвідомлення студентами життєвих подій за допомогою їх наративізації – вираження у формі текстів та життєвих історій. Проаналізовано емпіричний матеріал дослідження усних і письмових наративів студентів про життєві події. Показано, що у процесі оповіді наративу людина не лише усвідомлює власний досвід, але й знаходить сенс певної життєвої події, що сприяє саморозвитку цілісної особистості.
Keywords: переживання; життєві історії; життєва подія; наратив; усвідомлення