Педагогічні умови виховання самостійності дітей старшого дошкільного віку в ігровій діяльності - Жирош, Олена Іванівна (My University, 2020)
На теоретичному рівні здійснене теоретичне обґрунтування проблеми виховання самостійності дітей старшого дошкільного віку в ігровій діяльності. На емпіричному – представлена програма й методика констату-вального, формувального й контрольного етапів педагогічного експерименту. В межах цієї частини роботи, нами розроблені критерії, показники та рівні вихованості самостійності дітей старшого дошкільного віку в ігровій діяльності. Підібрані й розроблені методики для практичного вивчення стану вихованості самостійності старших дошкільників в практиці сучасного ЗДО. Розроблені й перевірені педагогічні умови виховання самостійності дітей старшого дошкільного віку в ігровій діяльності.
Master's thesis on "Pedagogical conditions for the education of independence of older preschool children in play activities" was studied at the theoretical and empirical levels. At the theoretical level the theoretical substantiation of the problem of education of independence of children of senior preschool age in game activity is carried out. Empirically, the program and methods of the ascertaining, forming and control stages of the pedagogical experiment are presented. Within this part of the work, we have developed criteria, indicators and levels of education of independence of older preschool children in play activities. Methods for practical study of the state of education of independence of senior preschoolers in the practice of modern ZDO are selected and developed. The pedagogical conditions of education of independence of children of senior preschool age in game activity are developed and checked.
Keywords: самостійність; ігрова діяльність