Психологічні особливості дистанційного навчання студентів ВНЗ під час війни - Кресан О. Д. (My University, 2023)
З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну наше суспільство зіштовхнулося з новими викликами, серед яких проблема навчання під час війни. Деякі навчальні заклади були зруйновані або зазнали пошкоджень, деякі продовжили функціонування в дистанційному режимі. На сьогодні в Україні серед ВНЗ частина вже працюють очно або у змішаному форматі, частина продовжує роботу дистанційно. З огляду на це набуває важливого значення не лише проблема технічних та методичних аспектів дистанційної роботи зі здобувачами освіти, але й також зростає актуальність розуміння психологічних особливостей процесу дистанційного навчання та його суб’єктів. Особливо ця проблема загострюється під час війни, коли до загальних особливостей та специфічних моментів дистанційного навчання додаються проблеми навчання саме під час надзвичайного стану та військових дій на території України.
Keywords: психологічні особливості; дистанційне навчання; студент; ВНЗ; війна