АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ СУСПІЛЬСТВОЗНАВСТВА Збірник наукових праць викладачів кафедри економічної теорії та політології Випуск V - (:unkn) unknown (My University, 2010)
До збірника включено наукові праці викладачів кафедри економічної теорії та політології Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя методологічного спрямування з ряду актуальних проблем еко- номічної та політичної наук. Статті розкривають певні аспекти фор- мування й розвитку економічного мислення; методологію формування обліково-аналітичного механізму менеджменту підприємницької діяльнос- ті, проблеми співвідношення реалізації суспільного та індивідуального добробуту. Досліджуються основні проблеми мікро- і макроекономіки, зако- номірності розвитку світової економіки в умовах загальної глобалізації, зростаюча роль економічних знань у період реформування української економіки та головні тенденції розвитку міжнародних відносин на сучасному етапі.