Формування інтересу до занять дитячим дизайном у дітей старшого дошкільного віку - Юрчук, Юлія Юріївна (My University, 2019)
Науковий керівник: Матвієнко Світлана Іванівна, канд. пед. наук, доцент Рецензенти: канд. психол. наук, доцент Пісоцький О.П. канд. пед. наук, доцент Голота Н.М.
У науковій роботи досліджується проблема залучення дітей старшого дошкільного віку до занять дитячим дизайном, що розглядається як художнє конструювання. Розкрито теоретичні основи дизайнерської діяльності дітей старшого дошкільного віку, надано сутнісну характеристику поняття «інтерес» стосовно дизайнерської діяльності. Визначено педагогічний потенціал дизайнерської діяльності. Експериментально досліджено організаційно-педагогічні умови формування інтересу до занять дитячим дизайном у дітей старшого дошкільного віку. Розроблено авторську програму залучення старших дошкільників до занять дитячим дизайном «Маленькі чарівники» («Вчимося створювати світ краси»). Надано ґрунтовні висновки до роботи.
Keywords: дитячий дизайн; художнє конструювання; інтерес; інтерес до дизайнерської діяльності