Закономірності функціонування міфологічних структур у художній творчості (на матеріалі української літератури): теоретико-методологічні основи вивчення - Сидоренко, Юлія Олександрівна (My University, 2018)
У статті розглядається специфіка вираження міфологічних структур експліцитного типу в літературних творах, що вивчаються у 9-11 класах загальноосвітньої школи. Визначаються закономірності функціонування міфологічної образності на сюжетному, композиційному, образному, проблемно-тематичному, жанровому, стильовому рівнях тексту. Подається розроблена система умінь і навичок, якими повинні володіти старшокласники у процесі вивчення творів з міфологічним складником.
Regularities of functioning of mythological structures in artistic creativity (on the material of Ukrainian literature): theoretical and methodological basis of studying
This article touches upon the specificity of expression of the mythological visualization in the storyline, thematic, genre and stylistic text layers. The work illustrates the system of skills which the high school students must have learning the texts with the mythological constituent.
Keywords: експліцитний міфологізм, міфологічні структури, міфопоетика, міфологема.