Максим Березовський в Глухові. Музичне життя міста - Юрченко, М. С. (Видавництво НДУ, 2021)
Місце народження кожної людини створює для неї особливий, неповтор- ний, індивідуальний світ, в якому формуються її основні поведінкові навички, створюється система цінностей, оточення організовує спектр чуттєвих орієнтирів маленької особистості. Особливо це стосується звукової аури, що оточує дитину, надто коли вона наділена підвищеною чуттєвістю до звуків та вродженим відчуттям гармонії. Все це відно- ситься до «героя» статті, до людини, яка спромоглася піднести музичне мистецтво свого краю до світового рівня – Максима Березовського.
Keywords: Максим Березовський; Глухів