Теорія та методика формування концертмейстерських умінь - Ревенчук, В. В. (Видавництво НДУ, 2009)
Мета навчального посібника – допомогти майбутньому вчителю музики опанувати основи концертмейстерської роботи, необхідні йому для подальшої професійної діяльності та самоосвіти. У посібнику подано навчальну програму з курсу «Концертмейстерський клас» (фортепіано), основні аспекти організації навчання в концертмейстерському класі за кредитно-модульною системою; висвітлюються теоретичні основи мистецтва акомпанементу та імпровізації; представлено основні типи акомпанементу, література, характеристика основних концертмейстерських умінь та методика їх формування у студентів початкового етапу навчання в концертмейстерському класі; подано короткий словник ключових понять, дидактичні вправи з систематизацією мелодій різного гармонічного наповнення, творчі завдання з формування навичок роботи з акомпанементом. Для студентів, викладачів мистецьких факультетів вищих навчальних закладів, а також усіх, хто оволодіває основами концертмейстерської діяльності.