ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК ЗАКОНОМІРНОСТЕЙ І ПРИНЦИПІВ ОСОБИСТІСНО ОРІЄНТОВАНОГО МУЗИЧНОГО НАВЧАННЯ ТА ВИХОВАННЯ УЧНІВ СУЧАСНОГО ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОГО ЗАКЛАДУ - Раструба, Т. В. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
Стаття присвячена особистісно орієнтованій парадигмі щодо використання її змісту в практичній діяльності на уроках музичного мистецтва. Розкрито сутність тлумачення категорії "закономірності", "принципи", "особистісно орієнтована музична освіта". Визначено її мету та завдання. Охарактери- зовано закономірності й принципи освіти. Встановлено взаємозв’язок між виокремленими специфічними закономірностями і принципами особистісно орієнтованої музичної освіти дітей шкільного віку сучасності.
Keywords: музична освіта; особистісно орієнтована музична освіта; особистість