Проблема переживання втрати і робота з нею в гуманістичній та екзистенційній психології і психотерапії - Кресан О. Д. (My University, 2022)
Серед психологічних труднощів та особистісних проблем, що перешкоджають соціальній адаптації та психологічному здоров’ю людини особливе місце займає проблема втрати та її переживання. Особливо актуальною вона стала зараз – із початком військових дій та повномасштабного вторгнення в Україну російських військ, коли щодня відбуваються втрати людьми здоров’я, майна, близьких людей, відносин, руйнування життєвих цінностей, що були актуальними колись і т.ін. Втрата є глибокою психологічною проблемою, що вимагає спеціальної внутрішньої роботи з проживання і переживання. Непережита втрата може призводити до невротичних, емоційних, тривожних розладів особистості, а також зумовлювати дезадаптацію, соціальні труднощі та особистісну деструктивність.
Keywords: втрата; проблема переживання втрати; психотерапія