БІОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ДО ДОСЛІДЖЕННЯ ҐРУНТІВ - ПИХОВА, О. В. (My University, 2023)
В монографії описуються біологічні та фізико-хімічні методи дослідження ґрунтів. Особливу увагу приділено аналізу можливості використання біологічних підходів, а саме біофізичного методу інфрачервоної спектроскопії, для оцінки вмісту органічних речовин в ґрунтах та археологічних артефактах біологічного походження.
Монографія
Keywords: ґрунт; дослідження ґрунтів; археологічні розкопоки; м. Новгород-Сіверський; Могриця-Зольники; Національний заповідник «Софія Київська»