ФІЗКУЛЬТУРНО-ОЗДОРОВЧІ ЗАНЯТТЯ ЗІ СТУДЕНТАМИ, ЯКІ МАЮТЬ РИЗИК ЗАХВОРЮВАННЯ АБО ЗАХВОРЮВАННЯ ХРЕБТА – СКОЛІОЗ - Кузьменко, П. І. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2017)
У статті розкриті основні причини виникнення захворювання сколіозу, його форми, діючі засоби попередження й усунення дефектів постави засобами лікувальної фізкультури. Сколіоз – це таке бокове викривлення хребта з обов’язковим обертом тіл хребців. Характерною ознакою захворювання є прогресування, яке пов’язане з віком. Зазвичай сколіоз є вродженою вадою, проте частіше за все він є набутою патологією. Наразі є багато людей із таким діагнозом, особливо серед молоді. Адже молоде покоління чимало часу проводить за комп’ютером і іншими гадже-тами, при цьому зовсім не зважають на свою поставу. Профілактика розвитку сколіозу є важливою складовою збереження здоров’я людини, тому й варто розпочинати з раннього віку. У разі виявлення ознак порушення постави, чи ско-ліозу, необхідно терміново вжити заходів із випрямлення хребта, виконувати різноманітні комплекси вправ. Унаслідок своєчасного лікування й постійного виконання вправ можна запобігти порушенням хребетного стовпа.
Keywords: спеціальна медична група; сколіоз; лікувальна фізкультура