Формування мовленнєвої компетентностіу старших дошкільників засобами казки - Скоромна, Тетяна Михайлівна (My University, 2022)
Кваліфікаційна робота виконана на теоретичному та практичному рівнях. На теоретичному рівні уточнено зміст та структуру провідних категорій, проаналізовано особливості формування мовленнєвої компетентності у старших дошкільників. Проаналізовано казку як засіб формування мовленнєвої компетентності у дітей старшого дошкільного віку. На емпіричному рівні вивчено рівнісформованості мовленнєвої компетентності у дітей старшого дошкільного віку. Виділено педагогічні умовита розроблено систему формування мовленнєвої компетентності у старших дошкільників засобами казки.
Keywords: мовленнєва компетентність; казка