Виховання самостійності у дітей старшого дошкільного віку засобами гри - Гончарук, Наталія Андріївна (My University, 2021)
Робота досліджувалася на теоретичному й емпіричному рівнях та складалася з трьох розділів. У першому розділі розглянуто питання пов’язані з проблемою самостійності у дошкільників, особливостями виховання самостійності та як саме гра може впливати на виховання дітей старшого дошкільного віку. Проаналізована психолого-педагогічна література, виявлено компоненти самостійності та невід'ємну роль гри у вихованні й розвитку цих компонентів в дітей старшого дошкільного віку. У другому розділі виділено критерії та показники формування самостійності у дітей старшого дошкільного віку та проаналізовано результати вивчення стану вихованості самостійності у старших дошкільників. У третьому розділі виділено педагогічні умови виховання самостійності дітей старшого дошкільного віку засобами гри та здійснено їх практичне вивчення. Проведений формувальний етап експерименту, підведено підсумки дослідно-експериментальної роботи.
Keywords: самостійність; ігрова діяльність