ТВОРЧА САМОРЕАЛІЗАЦІЯ СТУДЕНТІВ-ХОРЕОГРАФІВ У ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ - Максименко, В. І. (НДУ імені Миколи Гоголя, 2020)
У статті на основі аналізу наукової літератури та результатів дослідження висвітлено аспекти творчої самореалізації студентів-хореографів та її зна- чення як фундаментальної цінності в системі навчання та виховання. Увага акцентується на розвитку й реалізації здібностей студентів у процесі твoрчої діяльності, поступовому особистісному зростанні (кар’єрні устремління), само- освіті, розвитку внутрішнього потенціалу і прагненню до максимально повної самореалізації своїх можливостей у майбутньому. Розкривається сутність та значення навчального процесу як вагомого чинника формування творчої особи- стості майбутнього вчителя хореографії. Визначено основні підходи щодо вивчення феномену самореалізації та подано їх основні характеристики. Комп- лексний підхід до розвитку творчої діяльності студентів являє собою цілісну систему діалектично взаємозалежних науково-педагогічних принципів, методів і засобів виховання їхньої творчої активності.
Keywords: творчість; самореалізація; самоствердження; виховання