АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ СУСПІЛЬСТВОЗНАВСТВА Збірник наукових праць викладачів кафедри економічної теорії та соціально-економічної політики Випуск VІІ - (:unkn) unknown (My University, 2012)
До збірника включено наукові праці викладачів кафедри економічної теорії та соціально-економічної політики Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя методологічного спрямування з ряду актуальних проблем економічної та політичної наук. Статті розкривають певні аспекти формування й розвитку економічного мислення; методологію формування обліково-аналітичного механізму менеджменту підприємницької діяльності, проблеми співвідношення реалізації суспільного та індивідуального добробуту. Досліджуються основні проблеми мікро- і макроекономіки, закономірності розвитку світової економіки в умовах загальної гло- балізації, зростаюча роль економічних знань у період реформування української економіки та головні тенденції розвитку міжнародних відносин на сучасному етапі.