Проєкт з художнього краєзнавства "Сергій Шишко і Ніжин" (для дітей 6-7 років) - Матвієнко, С. І. (My University, 2017)
Представлено проєкт дитячого художнього краєзнавства "Сергій Шишко і Ніжин". Мета проєкту: поглибити знань дітей про постаті видатних митців України, життя яких було пов'язане із м. Ніжином (на прикладі творчості С. Шишка); розширити знання про живопис, навчати працювати з мистецькими альбомами творів живопису; познайомити з сучасними місцевими живописцями, в творах яких також представлено мальовничі куточки Ніжина; виховувати повагу до культурної спадщини свого народу, патріотичні почуття, реалізувати власну творчість, розвивати громадянські якості особистості.
Artistic local history project "Serhiy Shishko and Nizhin" (for children 6-7 years old)
The children's artistic local history project "Serhiy Shishko and Nizhin" is presented. The goal of the project: to deepen children's knowledge about the figures of outstanding artists of Ukraine, whose lives were connected with the city of Nizhyn (on the example of the work of S. Shyshka); expand knowledge about painting, teach how to work with art albums of works of painting; to get acquainted with modern local painters, whose works also represent the picturesque corners of Nizhyn; to cultivate respect for the cultural heritage of one's people, patriotic feelings, to realize one's own creativity, to develop civic personality qualities.
Keywords: художнє краєзнавство; краєзнавство; регіональна культура; проєктна діяльність; патріотичне виховання дошкільників; культура рідного краю