МИХАЙЛО ГАЛУЩИНСЬКИЙ – УКРАЇНСЬКИЙ АНДРАГОГ - Гіптерс, З. В. (НДУ імені Миколи Гоголя, 2020)
У статті досліджується діяльність Михайла Галущинського як андрагога в ор- ганізації освіти дорослих на західноукраїнських землях у 20–30-х роках ХХ сто- ліття. В сучасних умовах актуальності набуває історико-педагогічний досвід з проблеми освіти дорослих як засобу, що сприяє виходу суспільства із складної соціально-економічної ситуації. До перспективних напрямів подальшого дослі- дження відносимо проблему застосування андрагогічних підходів у різних видах та формах освіти дорослих.
Keywords: андрагогіка; Михайло Галущинський